jump to navigation

Το Πασόκ ΔΕΝ είναι εδώ … (μήπως κρύβεται;) 22 Απριλίου, 2011

Posted by vladimiros in Επίκαιρα (όταν γράφτηκαν), Εντόπια, Μεταματάκιαμ.
trackback

Η περιφορά του επιταφίου  του Αγ.Μηνά στη Θεσσαλονίκη (Ι.Δραγούμη ανάμεσα σε Β.Ηρακλείου & Αγ.Μηνά) γίνεται νωρίς το απόγευμα (συνήθως 4.30 με 5). Θεωρείται ο επιτάφιος της αγοράς και των εμπόρων, γίνεται νωρίς για να τον παρακολουθήσουν οι έμποροι, οι πελάτες του εμπορικού κέντρου (για να μείνουν στην αγορά και να συνεχίσουν να ψωνίζουν, αφού έχουν δει και έναν επιτάφιο).

Επειδή η συγκεκριμένη περιφορά γίνεται νωρίς, στο φως της μέρας,  και την παρακολουθεί πολύς κόσμος (Δραγούμη-Κατούνη-Τσιμισκή-Βενιζέλου-Εγνατία) και προλαβαίνουν να πάρουν εικόνες οι τηλεοράσεις που θα παίξουν σε όλα τα δελτία, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους πολιτικούς, αξιωματούχους και άλλους προύχοντες που φροντίζουν να πάρουν καλή θέση.

Φέτος,  δεν την παρακολούθησε ούτε ένας κυβερνητικός βουλευτής, ούτε ένας!

Κι έτσι η φετινή περιφορά  ήταν «δεξιοκρατούμενη», με κυρίαρχη την παρουσία βουλευτών της ΝΔ (Γκιουλέκας, Ιωαννίδης, Καλαφάτης), πολιτευτών της ΝΔ (Κοκκόρης, Μαργαρίτης -ο αγαπημένος του Thess.gr και του Frappelections),

Από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση: Ο καταδικασμένος περιφερειαρχίδης (δηλ. πόντιος περιφερειάρχης) της καρδιάς μας την κοπάνησε εκτός Κεντρικής Μακεδονίας κι έτσι αρχηγός ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Τζιτζικώστας (επιλαχών βουλευτής ΝΔ). Και ο (νομαρχιακός σύμβουλος) Μπαρμπουνάκης, η μόνη πασοκική παρουσία.

Από το Δήμο: Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας και ο ενορίτης του Αγ.Μηνά Παπαθεμελής (νυν δημοτ. σύμβουλος)

Το Πασόκ, φαίνεται να μην είναι εδώ…

____________________________________

Εγκυκλοπαιδικά:

1. Οι μπαγιάτηδες λένε τον Άγ.Μηνά «Γιανίκ μοναστήρ». Άλλοι λένε ότι το Γιανίκ έχει να κάνει με όνομα, άλλοι ότι ονομάστηκε έτσι ο ναός επειδή είχε καταστραφεί αρκετές φορές από πυρκαγιές (και το 1890 και στις αρχές του 1800 και παλιότερα). Ευπρόσδεκτες όλες οι πληροφορίες που έχετε.

2. Λίγα μέτρα δυτικά, είναι ο φραγκομαχαλάς. Η περιφορά του επιταφίου της καθολικής εκκλησίας γίνεται λίγο αργότερα, επίσης πριν νυχτώσει.

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε